Dwars Door Dordt, "Langs de havens en door de binnenstad"

Novi liep voor Sara

Een paar weken geleden kregen we het verzoek of Novi Hermus na de de 800 m Scholierenloop ook nog 2 km Jeugdloop kon lopen. Gezien haar leeftijd zou ook een 2 km geen probleem moeten zijn, dus hebben we Novi ook voor de 2 km ingeschreven.

Een week voor de DwarsDoorDordt werd duidelijk waarom Novi dit bijzondere verzoek heeft gedaan.

 

Lekker in het bos hardlopen of met haar vader op de atletiekbaan, Novi vindt het heerlijk. Dat dit niet voor iedereen is weggelegd heeft de 9-jarige gezien en daarom wil ze iets terug doen.

Ze heeft zelf bedacht er een sponsorloop van te maken, om geld in te zamelen voor de Stichting voor Sara. Deze stichting zet zich in voor het bevorderen van onderzoek naar oorzaken en behandelingen van zeldzame spierziekten. Sara lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte MDC1A. De vader van Sara is een bekende van de familie Hermus, dus Novi kende haar verhaal.

Haar ouders zijn uiteraard trots op hun dochter. “Ik vind het mooi om te zien dat ze zich zo inzet voor een ander. Novi heeft zelf een zusje van twee jaar die wel kan lopen en dat maakte het voor haar heel herkenbaar. Daardoor realiseerde ze zich ook dat lopen niet zo vanzelfsprekend is. Dé reden voor Novi om iets voor Sara te doen. Novi vindt het hartstikke spannend om op school en aan vrienden en bekenden geld te vragen, maar ze doet het wel! Voor haarzelf is dit dus ook een persoonlijke overwinning en dat maakt me als moeder natuurlijk extra trots.”

Wil je Novi een handje helpen?
Dat kan! Doneren kan door wat te stoppen in Novi’s ‘Voor Sara spaarpotje’. Hiervoor heeft Kiki enveloppen klaargelegd bij de recepties op alle locaties van het ASz. Deze enveloppen zal ze zaterdag 1 april ophalen. Ook kun je een bedrag overmaken naar NL56RABO0315790792 t.n.v. Stichting Voor Sara o.v.v. ‘Novi rent voor Sara’.  


 

Aanvullende gegevens